Menu

Objemanje je najlepša oblika komunikacije

Lep dan 9. 1. 2020 ob 13:15

Objemanje je univerzalna oblika ljubezni, ki se uporablja za izražanje ljubezni, občudovanja, navdušenja, strahu, žalosti, veselja, bolečine in sreče. 

Objemanje vključuje fizični stik in je način, da se globoko povežete z drugim človekom in pokažete sočutje, skrb in udobje.

 

 

Številne študije v preteklih letih so dokazale, da nas objemi ne naredijo samo bolj srečne, ampak tudi bolj zdrave in na splošno boljše volje. 

Glede na razmišljanje Virginije Satir, svetovno znane družinske terapevtke, povprečen človek za »preživetje potrebuje 4 objeme na dan, 8 objemov na dan za vzdrževanje dobre volje in 12 rast na dan za rast.«

 

Znanstveniki so njene modre besede večkrat podkrepili z dejstvi in ljudem priporočajo, naj se več objemajo. 

 

Foto: Image by InstagramFOTOGRAFIN from Pixabay

 

Objemanje je izredno pomembno pri človeški interakciji, saj pomaga zgraditi kanal zaupanja, čustveno varnost in odprto komunikacijo. 

Objemanje poveča raven oksitocina, "hormona sreče", ki ugodno vpliva na razpoloženje.

 

Študija iz leta 2014, v kateri je sodelovalo 404 odraslih udeležencev, je ugotovila, da objemi in socialna interakcija zmanjšujejo stres in preprečujejo bolezni s krepitvijo imunskega sistema.

 

Ko se človek spoprijema z žalostjo, mu lahko redni objemi pomagajo najti tolažbo, pomiriti bolečino, potolažiti srce in mu dati moč, da nadaljuje bolj optimistično.

Zatorej, objemajte se!